Könyvek a rottweilerről .
2016. augusztus 23. írta: Krauszné Tünde

Könyvek a rottweilerről .

Nekem egy rottweiler hozta meg az érdeklődésemet a rottweiler iránt. 13 évvel később örömmel fedeztem fel, hogy a messzi Angliában, valaki ugyan azt "tudja”, tapasztalja a fajtáról, amit, én.  Joan Blackmore  A rottweiler.

rottweiler.jpg

Picit furcsa volt akkor, hogy az őrző-védő munka csak érintőleges téma. Ami még rendhagyó volt, az a homlokegyenest más hozzáállás a kiképzéséhez, neveléséhez mint itthon.

Ez nem volt más ,mint az ésszel szeresd és úgy is képezd! Törekedj, hogy barátod lehessen! Mivel én világéletemben utáltam az indokolatlan durvaságot, agressziót, megörültem, hogy állíthatok nyugodtan egy másfajta mintát bárki elé.

A két könyv együtt, tökéletes vezérfonal lehetett, lehet ma is bárkinek. A sok huhogó hang, amelyik ennek ellenkezőjét akarja elhitetni, többnyire rosszindulat, tudatlanság, vagy egyéni és nem általános tapasztalat.  Még akkor is ez a véleményem, ha azt is tudom, sok gyenge képességű rottweiler van, SAJNOS jelentősen más irányt vett a rottweiler tenyésztés, ami nem a legendás képességek irányába vitte el a fajtát.

36458252.jpg

Persze azt is el kellett fogadni és el is fogadtam, hogy a domináns, erős, avagy a szolgálati körbe tartozó kutyák képzése más, több erőt és határozottságot igényel. Az olyan típusú kutyákról Adolf Ringer könyve volt számomra a mértékadó.

Adolf Pinkoß könyvve, németül és angolul olvasható. Sajnos magyarul nem. Hajas István annó szerette volna magyarul megjelentetni, emlékeim szerint engedélye is meg volt rá, de a piszkos anyagiak gátat szabtak! Nem jött össze rá a pénz. 

boritokonyv1986.jpg

Adolf Pinkoß: Rottweiler Geschichte, Zucht, Pflege und Einsatz einer großen Hunderasse und ihr Zuchtveriein (ADRK) im Verband für das Deuttsche Hundewesen (VDH) von Adolf Pinkoß 2. erweiterte Auflage

Adolf Pinkoß: A Rottweiler története, tenyésztése, gondozása és használata egy nagytestű kutyafajtáról és tenyésztő klubjáról (ADRK) a Német Kutyák Szövetségében (VDH), Adolf Pinkoß 2. bővített kiadás Egy újabb kiadás is megjelent néhány éve. 

ap3kiadas.png

Megjelent az évek alatt sok más rottweileres könyv is. Érdemes elolvasni, mert mindegyikben van valami plusz információ. Sokan szeretik a rottweilert és a fajta is sokrétű. Olvasásra ajánlom az alábbi kettőt is. 
urs-ochsenbein-a-rottweiler.jpg
673623_4.jpg

Rottweiler Andrew H. Brace

A rottweilernek, az egyik legimpozánsabb megjelenésű és legintelligensebb fajtának, világszerte népes rajongótábora van. A kötet szerkesztője, Andrew H. Brace szakértőkből álló nemzetközi csapatot kért fel az egyes fejezetek ősszállítására, melyek eddig nem ismert részletességgel mutatják be a rottweiler történetét, standardját, kiállítását, tenyésztését és gondozását.
Végezetül az utolsó könyv nem a rottweilerről szól, de érdekes a tartalma és szemlélete miatt, ami merőben eltérő volt az itthon szokásosnál. 

1111003766790.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr5811404440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása