Hat hetes O-alom 2017.
2017. március 19. írta: Krauszné Tünde

Hat hetes O-alom 2017.

csutortok_006.JPG

A kiskutyák fejlődési üteme azonos. Ami változás van, az az adott alom "összetételéből" adódik és abból amit én teszek hozzá. A környezettel, a tárgyakkal. Esős időben jól jön egy "játszóház". Praktikus ez a régi kennel átalakítása azért is, mert nem kell összeszedni a tárgyakat, játékokat. Csak rázárom a kennel ajtót,  és a nagyok nem tudják begyűjteni a tárgyakat. Az igaz ugyan, hogy az anyja ráveszi némelykor, hogy cipeljen ki valamit , amit aztán gondosan el ás. Még jó, hogy a többiek mindig le is buktatják a rejtegetőt, így nem vész el semmi . 

A másik, amin én rendre elámulok, hogy a kicsi kutyák, mennyire jól kommunikálnak a felnőtt kutyákkal. Persze mindenhez idő kell és nem lehet átlépni az egyéni karaktert és fejlődési ütemet sem,de minden alomnál bekövetkezik. Dezsi, nagy kedvenc, de idő kell a barátkozáshoz. Nem erőlteti , de kivárja, amíg a kicsik összeszedik a "bátorságukaT". Ő is "szemez" már, érdeklődik és sokat tartozkodik Dezsi közelében. Szerintem hamarosan eljutt a valódi ismerkedésig és összeszimatolnak.

Lilu izgatottan ugat, ezért ő még nem barát

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr2112349989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása