Az ember diktálta tempó a kutyának túl lassú.
2021. március 10. írta: Krauszné Tünde

Az ember diktálta tempó a kutyának túl lassú.

A kutya négy lábon jár. Normál mozgása az ügetés, nem a lassú séta, poroszkálás, ami az embernek kényelmes lenne. Rövid pórázon, a TV –ben látott „nem mehet, az ember” előtt módszerrel, valójában kényszeríted, így saját magad készteted húzásra! Feszesen tartod, ráadásul bünteted olyanért, amit ő nem követett el. Nem érti a szabályt! Nem tanítottad meg a laza sétát, csak erőszakkal magad mellett akarod tartani! Ő meg az ösztönei szerint haladni akar. A szabályos láb mellett haladást a kiképzett, vizsgára gyakorlatoztatott kutyák „tudják”, ami több hónapos, éves kiképzés eredménye. Nem attól lesz helyes rangsor köztetek, hogy tanítás helyett, büntetést alkalmazol! Rossz módszer, csak mindketten idegesek feszültek lesztek! A büntetéstől, a számára értelmezhetetlen feladattól, a folyamatos rángatástól lesz ideges és ki akar szabadulni a „nagy teher” alól. A szimatolásba menekülne, hogy megnyugtassa magát és az ember ilyenkor azt gondolja, hogy csak a szimatolás érdekli, ahelyett, hogy rá, a gazdájára figyelne.

Mi a megoldás?

Otthon kell kezdeni a tanítást és előbb a laza pórázon, a jövést menést kell gyakorolni. Nem a láb melletti, hanem a gazdára figyelő, koncentrált mozgást kell kérni kezdetben.

Emlékszel? Koncenráció, figyelem...

kolyokkep.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr7516456516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása