Könyvek a rottweilerről .
2016. augusztus 23. írta: Krauszné Tünde

Könyvek a rottweilerről .

gyozo.jpgNekem egy rottweiler hozta meg az érdeklődésemet a rottweiler iránt .

13 évvel később örömmel fedeztem fel, hogy a messzi Angliában, valaki ugyan azt "tudja”, tapasztalja a fajtáról, amit, én.  Joan Blackmore  A rottweiler.

letoltes_4.jpg

Picit furcsa volt akkor, hogy az őrző-védő munka csak érintőleges téma. Ami még rendhagyó volt, az a homlokegyenest más hozzáállás a kiképzéséhez, neveléséhez mint itthon.

Ez nem volt más ,mint az ésszel szeresd és úgy is képezd! Törekedj, hogy barátod lehessen ! Mivel én világéletemben utáltam az indokolatlan durvaságot, agressziót, megörültem, hogy állíthatok nyugodtan egy másfajta mintát bárki elé.

A két könyv együtt, tökéletes vezérfonal lehetett, lehet ma is bárkinek. A sok huhogó hang, amelyik ennek ellenkezőjét akarja elhitetni, többnyire rosszindulat, tudatlanság, vagy egyéni és nem általános tapasztalat.  Még akkor is ez a véleményem, ha azt is tudom, sok  gyenge képességű rottweiler van, SAJNOS jelentősen más irányt vett a rottweiler tenyésztés, ami nem a legendás képességek irányába vitte el a fajtát.

letoltes_2.jpg

Persze azt is el kellett fogadni és el is fogadtam, hogy a domináns, erős, avagy a szolgálati körbe tartozó kutyák képzése más, több erőt és határozottságot igényel. Az olyan típusú kutyákról Adolf Ringer könyve volt számomra a mértékadó.

Megjelent az évek alatt sok más rottweileres könyv is. Érdemes elolvasni, mert mindegyikben van valami plusz információ. Sokan szeretik a rottweilert és a fajta is sokrétű. Olvasásra ajánlom. 
letoltes_3.jpg


letoltes.jpg

 

letoltes_1.jpg

Ez a könyv , nem a rottweilerről szól, de fontos a szemlélete miatt, a tartalma miatt. 

1111003766790.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr5111404440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.