Siroccó-Rott Opra , Zamira nyolcadik hét
2017. április 14. írta: Krauszné Tünde

Siroccó-Rott Opra , Zamira nyolcadik hét

Pótolnom kell az elmaradt hetet , ( március 21-28-ig ) mert picit elhanyagoltam a blog írást. Egy oldalra teszem az eseményeket. Kezdem a szokásos hús evéssel. Bár döntően tápot esznek a kutyáink, azért a természetes étellel való ismerkedés nem marad el. 

Néhány éve egy "játszóház" berendezésének a gondolata fogalmazódott meg bennem, amit tettek követtek. Nagyon bevált, esős, hideg, havas időben, így minden alomnál berendezek egyet. Most is jó szolgálatot tett. Opra is hamar megszerette, felfedezte az állandó játék lehetőségét. A box nem véletlenül került oda. Tudtam, hogy szükség lesz rá és elkezdem majd a szoktatást is. 

Opra és a klikk + box  tréning. Eljött az a nap is amikor elkezdtem a tréninget. Ismert paplan , petved szönyeg darab került az aljára, kedvenc macit is betettem társaságnak. 

A box tréning folytatása másnap + hús . Minden nap tovább léptünk egy picit . A box már csupa kellemes élményhez kapcsolódik.

Már egyedül és önállóan is bemegy, kijön. 1-2 percre bezárva is el van. Azért ügyelek arra, hogy egyedül is feltalálja magát, ne csak velem foglalkozzon , ne tőlem várja, hogy szórakoztassam! 

Más helyszíneket is berendeztem neki. Igyekszem új dolgokkal, helyszínekkel , tárgyakkal megismertetni. Ezt az ismerős kertrészben teszem, annak berendezéseinek megváltoztatásával, ahova az ismerős tárgyakat is áthozom. 

 Ő "játszik". Felfedez, kipróbál , megismerkedik . Én figyelem, tesztelem az ösztönös reagálását, képességeit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr7812425595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása