Tenyészteni egyszerű?
2012. január 01. írta: Krauszné Tünde

Tenyészteni egyszerű?

Nem.  Pedig olyan egyszerűnek látszik!  Kell egy szuka, kell egy kan, tüzeléskor be kell őket fedeztetni és aztán 63 nap múlva megszületik az alom. További két hónap és a kölykök, mehetnek új gazdához. Ez olyan nagy dolog? -kérdezhetnék és kérdezik is sokan.

Nehéz dolog elmesélni, hogy mit is jelent egy tenyésztési elképzelést megvalósítani. Több generáción keresztül megtartani sem egyszerű formát, tulajdonságokat, de jobbítani még nehezebb. A legelején nem is gondol erre senki. Mi sem gondoltunk. Bátran belevágtunk, abban a hitben, hogy nálunk csak a jók, hibátlanok, a legkiválóbbak fognak megszületni.

Később kiderült, hogy azért ahhoz sokat kell tenni, sokat kell tanulni, újra és újra átgondolni, döntéseket hozni, majd a végén egyenleget vonni. Mindezt sok-sok éven át, kitartóan, frissítve, újragondolva, szorgalmasan, sok munkával, sok pénzzel ! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr143510667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása