N-alom Öt és fél hetesek
2016. augusztus 28. írta: Krauszné Tünde

N-alom Öt és fél hetesek

Picit előre hoztam a szoktatást, de, amint látszik, van kockázata a dolognak.Hamar fojtogatás lesz a vége. Izgalmas, rágni való, amit le kell szedni! Inkább én veszem le, mielőtt nagyobb baj lenne. 

 "Gyakran ismételt kérdések : " Nyakörv, pórázhoz szoktatás

tipp: már egészen pici korban 7-8 hetesen elkezdhetjük. Könnyű, laza textil nyakörvet, pórázt használjunk ehhez. Először a nyakörvet tegyük rá étkezés előtt,majd a pórázt is, amit akár a földön is húzhat kezdetben. Az éhes kölyök az evéssel lesz elfoglalva, így szinte észrevétlenül hozzászokik a nyakörvhöz, pórázhoz, ami így már a kezdetektől pozitív élménnyel kapcsolódik össze. Amikor elmulasztottuk ezt az időszakot, az elv ugyan ez. Játékkal vonjuk el a kutya figyelmét a nem szeretem nyakörvtől." 

Lám, amíg eszik nem törődik a nyakörvvel, mint ha ott se lenne! A bizonyíték, hogy az észrevétlen átmenethez adott tanács működik. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokkutya.blog.hu/api/trackback/id/tr6911656748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása